Elektrische verstelbare Huntingtonstoel

Waarom gekozen voor een elektrische uitvoering?

schedule 29 apr 2019
bookmark_border Verstelbare stoelen
create

De stoel doorontwikkeld naar een elektrische verstelbare variant

Vemcare heeft als enige leverancier wereldwijd een elektrische Huntingtonstoel ontworpen.

Dit is naar aanleiding van wensen uit de praktijk gerealiseerd. Immers verandert de gemoedstoestand van een gebruik(st)er met bewegingsonrust gedurende de dag.

De mogelijkheid om met een druk op de knop de stoel van houding te laten veranderen is hierbij dan ook zeer wenselijk. Hierbij heeft men de mogelijkheid om passiever of juist actiever te zitten. Daarnaast is juist door de elektrische verstelbaarheid de stoel voor veel meer cliënten inzetbaar.

Elektrisch verstelbare zitvalling/zitwig en rugleuning

De rugleuning van de Vemcare Huntingtonstoel is geheel onafhankelijk tot in de ligstand traploos verstelbaar. Zo bepaalt men zelf de juiste zithoek.

Het unieke van de Vemcare Huntingtonstoel is dat de zitvalling of zitwig ook elektrisch verstelbaar is. Zo kan deze zowel dieper als horizontaler worden gezet. Hiermee wordt de zitvalling vergroot of verkleind. Dit heeft ook gevolgen voor de hoogte van de armleuningen. De zitting beweegt namelijk tussen de armleuningen. Hierbij wordt de hoogte van de armleuningen dus hoger of lager. Als er sprake is van meer onrust dan kan de zitvalling dieper worden gezet. Hierdoor wordt, doordat de armleuningen hoger worden, een geborgenheid gecreëerd wat aantoonbaar meer rust biedt.

Huntingtonstoel met Sta op functie

Doordat de zitvalling zelfs hoger kan gezet worden dan de horizontale positie van de zitting, functioneert deze ook als sta op hulp. Hierdoor komt de gebruik(st)er rechterop te staan en wordt de transfer naar bijvoorbeeld een rolstoel enorm vergemakkelijkt.

De elektrische uitvoering kan worden voorzien van een accu. Hierdoor is er geen snoer meer nodig en dit voorkomt uiteraard ook weer valgevaar.