Persoonlijk

Een bijzondere en persoonlijke uitvoering van de Vemcare Huntingtonstoel

Vemcare heeft een zeer bijzondere uitvoering van de Vemcare Huntingtonstoel geleverd. In deze situatie betrof het een jonge cliënt met de ziekte van Huntington uit het noorden van het land. Zijn huidige stoel was helemaal op en vervormd waardoor deze geen steun meer gaf. De bekleding was tot op de draad versleten, en het was eigenlijk hoog tijd voor een nieuwe!

Feyenoord fan

Tijdens het bezoek waarbij de maten en de uitvoering werden bepaald bleek dat deze cliënt een Feyenoord fan in hart en nieren is. Vemcare opperde het idee om de wasbare hoezenset van de stoel uit te voeren in de Feyenoord kleuren én het Feyenoord logo op beide zijden op de hoes te borduren. De stoel zelf werd uitgevoerd in oersterk kobaltblauw kunstleer. Hierdoor is het ook een echt Nederlands product geworden: in de kleuren rood, wit en blauw!

De stoel is voorzien van een speciale contourzitting met een drukverlagende toplaag. Door het gebruik van grote, stevige wielen met rem is de stoel erg gemakkelijk verrijdbaar. De stoel is uitgevoerd met een gasveer rugverstelling, waardoor deze gemakkelijk in de ligstand geplaatst kan worden. Daarnaast is de zitvalling aanpasbaar.

Na 5 weken hebben we de Huntington stoel geleverd en de cliënt én het begeleidend personeel waren zeer enthousiast over de uitvoering. Het is dan ook een plaatje geworden!