Ambachtelijk, Nederlands fabrikaat.

  • In onze werkplaats wordt geavanceerde technologie gecombineerd met ambachtelijk handwerk. Om een kwalitatief hoogstaand product te maken wordt er gewerkt met uitstekende materialen op het gebied van mechaniek, schuimsoorten en bekleding.

  • Door de diversiteit aan materialen en de vele mogelijkheden zijn wij in staat om in enkele weken een klantspecifieke stoel te bouwen.

  • accessibility_new   Meer lezen

Innovatie

Productontwikkeling speelt bij Vemcare een centrale rol. Hierbij staat de eindgebruik(st)er altijd centraal. Wij werken nauw samen met partners die hun vakbekwaamheid in de gezondheidszorg ruimschoots hebben bewezen.

In het ontwerp en de ontwikkeling van nieuwe (zorg) stoelen wordt er goed geluisterd naar ergo- en fysiotherapeuten en andere (para) medici om zo te voldoen aan de specifieke vraag vanuit de markt. Zo kunnen we flexibel denken én produceren vanuit een marktgerichte positie.

Het accent ligt sterk op kwaliteit, comfort, functionaliteit en ontwerp. Continu zijn wij op zoek naar innovatieve en ergonomische oplossingen.

Gebruikersgemak én vormgeving

Bij het ontwerp van onze fauteuils hebben we oog voor het gebruikersgemak én de vormgeving. Comfortabel, ergonomisch en eigentijds. Vorm en functie worden hierdoor harmonisch verenigd. Onze stoelen hebben hierdoor een toegevoegde waarde voor de gezondheid en levenskwaliteit van zowel de belanghebbende als het verplegend personeel.

Inmiddels ben ik ruim 22 jaar in de stoelenbranche actief. Ooit begonnen als de eerste "maatwerkspecialist" in Nederland: het thuis aanmeten van relaxstoelen voor met name senioren. Door de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan met uiteenlopende zit-problematiek en het bieden van een passende oplossing. Vemcare heb ik opgericht om juist vanuit de productiekant veel meer mogelijkheden te hebben om een stoel zo comfortabel mogelijk voor de eindgebruik(st)er te kunnen maken. De focus is hierbij komen te liggen op het beheersen van onrust. Het vertalen  van de wensen en behoeften van ergotherapeuten en andere partners in de gezondheidszorg naar concrete zit-oplossingen geeft veel voldoening!

Geurt van Engelen

Eigenaar, Vemcare