Varianten Vita Huntingtonstoel

Home / Vita Huntingtonstoel / Varianten Vita Huntingtonstoel

Een nieuw ontwerp! 

In plaats van de koppelbare hocker is er hier gekozen voor een verstelbare beensteun. Deze is voorzien van een gasveer verstelling. De beensteun is naar beneden te klappen wat het zitten en opstaan vergemakkelijkt. Zodra de cliënt plaats heeft genomen komt de beensteun naar boven en worden de benen ondersteunt.

Daarnaast rijdt deze nog een stuk gemakkelijker met de cliënt in de stoel.

20160412_143902
20160412_143936
20160412_144332

Vita Huntingtonstoel met sta op hulp!

Aangezien de Vita Huntingtonstoel ook steeds meer voor andere doelgroepen wordt ingezet, denk hierbij aan mensen met Alzheimer, is de stoel ook te voorzien van een sta op hulp. Hiermee wordt het opstaan voor de cliënt én voor het begeleidend personeel een stuk gemakkelijker. Op het moment dat de hocker is losgekoppeld kunt u door middel van de elektrische bediening de sta op hulp bedienen.

Een groot bijkomend voordeel is dat de zitvalling ook elektrisch verstelbaar is. Zo kunt u de zitvalling op een eenvoudige manier vergroten of verkleinen. De afstand van de zitting tot de bovenkant van de armleuningen wordt hiermee ook hoger of lager.

De elektrische bediening is te voorzien van een accu zodat er geen snoer nodig is.

20160210_133059
Huntingtonstoel sta op hulp voor
Huntingtonstoel sta op hulp zij

(On)ruststoel met extra fixatie

Op verzoek heeft Vita Tendens een (on)ruststoel uitgerust met extra fixatie zoals een zitbroek en polsbanden. Dit betrof géén cliënt met de ziekte van Huntington, aangezien het zeer af te raden is om deze cliënten te fixeren. In dit geval ging het om een cliënte met ernstig meervoudige beperkingen die af en toe zeer onrustig en agressief kan zijn en het risico loopt zichzelf en het personeel te verwonden. De fixatiematerialen zijn uitdrukkelijk op verzoek van de behandelend ergotherapeut geplaatst.

De zitbroek kan op een eenvoudige manier aan de achterzijde van de stoel met een slot worden vastgezet. De polsbanden zijn geheel om de armleuningen heen bevestigd zodat deze niet los te maken zijn door de cliënt.

Daarnaast zijn zowel in de rugleuning als in de zitting vibratiemassage elementen geplaatst. Dit zorgt voor ontspanning en de bloedcirculatie wordt hierdoor gestimuleerd.

Huntingtonstoel banden zij
Huntingtonstoel banden voor
Huntingtonstoel banden close

Wilt u meer weten over bovenstaande toepassingen? Bel ons op 06 - 551 789 06 of mail naar info@vita-tendens.nl

Contact?

Noorderzate 4
3752 GB  Bunschoten
T +31 (0)6 - 551 789 06
E info@vita-tendens.nl

Deel deze pagina met uw omgeving:

Volg Vita Tendens op twitter: