Elektrisch verstelbare Huntingtonstoel

Home / Vita Huntingtonstoel / Elektrisch verstelbare Huntingtonstoel

Bij de huidige Vita Huntingtonstoel is de zitvalling handmatig verstelbaar. Hiervoor dient men de stoel op de zijkant te leggen en door middel van de 2 spindels de zitvalling hoger of lager in het systeem te zetten. Daarmee wordt de afstand tussen de zitting en de bovenkant armleuningen vergroot of verkleind.

Daarnaast is de rugleuning door middel van een gasveerhendel aan de achterzijde van de stoel te verstellen.

Veilige elektrisch verstelbare Vita Huntingtonstoel

Vita Tendens heeft een elektrisch verstelbare variant van de Vita Huntingtonstoel ontwikkeld. De constructie is hiervoor aangepast en extra verstevigd. Door middel van 2 sterke motoren is het volgende mogelijk geworden:

1. De rugleuning is apart elektrisch verstelbaar;

2. De zitvalling is samen met de rugleuning elektrisch te verstellen. De zithoek blijft hierbij hetzelfde.

De stoel is nu zeer gemakkelijk op ieder gewenst moment met een druk op de knop te bedienen. De afstandbediening kan óf voor de gebruik(st)er zelf aan de zijkant van de stoel in een zogenoemde "pocket" worden geplaatst, óf aan de bovenkant van de achterzijde van de rugleuning, voor het begeleidend personeel.

De beensteun blijft op dezelfde manier aan de stoel vastgekoppeld worden door middel van de overslagsluiting.

Vita Huntingtonstoel met sta op hulp

Doordat de zitvalling elektrisch verstelbaar is komt de achterkant van de zitting samen met de rugleuning omhoog. De armleuningen blijven gewoon op de grond staan. Het SOS of Sta op Safe systeem. Hierdoor krijgt men dezelfde functionaliteit als een sta op stoel. Dit vergemakkelijkt het zelfstandig opstaan uit de stoel enorm. Daarnaast wordt een eventuele transfer naar een rolstoel ook veel eenvoudiger en ontlast dit het verzorgend personeel!

Deel dit artikel met collega's of andere geïnteresseerden: 

Huntingtonstoel sta op hulp voor

Contact?

Noorderzate 4
3752 GB  Bunschoten
T +31 (0)6 - 551 789 06
E info@vita-tendens.nl

Deel deze pagina met uw omgeving:

Volg Vita Tendens op twitter: